Leerlijn - Rood

De principes bij Rood:

  • Nog steeds veel aandacht voor een correct contactpunt in tijd en ruimte, nieuwe technische accenten worden enkel gelegd voor zover dit contactpunt niet verloren gaat
  • Toch zal hier al eens op de uitvoering (= techniek) worden gelet, weliswaar enkel onder de vorm van 'basisgeraamtes' (primitieve minimumvereisten waaraan een slag moet voldoen)
  • Vanaf Rood kan je echt spreken van tennis, waardoor tevens de eerste tactische accenten kunnen worden gelegd
  • Vanaf Rood leer je bovendien wat een echte tennisles inhoudt: lessen bestaande uit een opwarming, een leskern en een logische opbouw om zo naar een bepaalde technische/tactische doelstelling toe te werken (of vaak een combinatie van beiden)

Een belangrijke opmerking voor Rood:

  • Binnen TSF houden wij de kids vrij lang op Rood: het geeft hen de kans vanaf jonge leeftijd reeds met verschillende facetten van tennis in aanraking te komen en zo het spel in z'n totaliteit te leren spelen. Zo zullen ze op Rood bijvoorbeeld leren hun eerste tactische keuzes te maken!
  • Bovendien leert m'n ervaring dat een te snelle overgang naar Oranje ervoor zorgt dat kids ahw in een gat terecht komen waarbij ze ineens niks meer lijken te kunnen. Nefast voor de spelvreugde, de beleving én de leercurve! Daarom liever wat langer doorgroeien op Rood, dan valt de overgang naar Oranje ook een stuk makkelijker te verteren en kan daar meteen verder worden ontwikkeld ipv een aanpassingsperiode te moeten inlassen.