Leerlijn - Algemeen

Als hoofdlesgever van m’n eigen tennisschool vind ik het mijn plicht mee te zijn met de laatste tendensen binnen de wereld van motorische vorming en tennistraining in het bijzonder. ‘Continuous learning’ geldt namelijk niet alleen voor onze onze lesvolgers, het geldt evenzeer voor mij - en per uitbreiding voor alle lesgevers die dienst doen binnen m'n tennisschool.

Dit gebeurt op diverse manieren:

  • het volgen van workshops, opleidingen en bijscholingen georganiseerd door Tennis Vlaanderen, Sport Vlaanderen en privé-initiatieven
  • Coach+ voor extra ondersteuning vanuit TV
  • abonnement op MultiSkillz database vol met interessante coördinatieve oefeningen
  • social media: videomateriaal op YouTube, tenniscoach groepen op Facebook,…
  • gebruik van relevante apps, bijvoorbeeld app ontwikkeld door Australische tennisfederatie

Kortom: alles wat enigszins beschikbaar is om als trainer/coach naar een hoger niveau door te groeien, wordt aangewend.

Vervolgens worden die nieuwe tendensen, nieuwe invloeden,… meteen geïmplementeerd binnen de globale werking van de tennisschool d.m.v. interne trainersvergaderingen. Dit biedt voor de ouders en/of de lesvolgers de garantie op een optimaal leerproces waarbij een gezonde portie FUN! vanzelfsprekend niet kan en mag ontbreken.

Deze leerlijn is trouwens niet louter gebaseerd op theorie en opleidingen. Het is evenzeer een weerspiegeling van ondertussen meer dan 10 jaar on-court ervaring waarbij een dieper inzicht werd verworven wat werkt bij een bepaalde doelgroep. En vooral ook: wat niet werkt.

Kortom: hetgeen hier verder wordt beschreven, is de leerlijn waar Tennisschool FUN!damentals voor staat en in gelooft. Een leerlijn die vanuit Tennis Vlaanderen - alsook de sportwetenschap in het algemeen - breed wordt gedragen en ondersteund.